Het kiezen van de juiste grootte badkamertegels

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Het kiezen van de juiste grootte badkamertegels

Als je bezig bent met het renoveren of bouwen van een badkamer, is het kiezen van de juiste grootte badkamertegels een belangrijke beslissing. De grootte van de tegels kan een grote impact hebben op de uitstraling en functionaliteit van de ruimte. In dit artikel bespreken we waar je op moet letten bij het kiezen van de juiste grootte badkamertegels en geven we enkele handige tips.

De grootte van de ruimte

De grootte van de badkamer is een belangrijke factor bij het kiezen van de juiste grootte tegels. In een kleine badkamer kunnen grote tegels de ruimte al snel overweldigend maken, terwijl kleine tegels de ruimte juist druk kunnen laten ogen. Voor kleine badkamers zijn middelgrote tegels vaak de beste keuze, omdat ze de ruimte groter doen lijken zonder te overdreven te zijn.

Voor grotere badkamers kun je meer spelen met de grootte van de tegels. Grote tegels kunnen een luxe uitstraling geven, terwijl je met meerdere maten tegels een interessant en dynamisch patroon kunt creëren. Het belangrijkste is om de verhoudingen van de ruimte in gedachten te houden en tegels te kiezen die hierbij passen.

De stijl van de badkamer

Naast de grootte van de ruimte is ook de stijl van de badkamer belangrijk bij het kiezen van de juiste grootte badkamertegels. Voor een moderne, strakke uitstraling kun je bijvoorbeeld kiezen voor grote, rechthoekige tegels in een neutrale kleur. Voor een meer traditionele uitstraling zijn kleinere tegels in een patroon wellicht meer geschikt.

Het is ook belangrijk om de stijl van de tegels af te stemmen op de rest van de badkamer. Zorg ervoor dat de tegels passen bij de kleur van de muur, het sanitair en de accessoires. Zo creëer je een samenhangend geheel.

Functionaliteit

Naast de esthetische overwegingen is ook de functionaliteit van de tegels belangrijk. In de douche en rondom het bad zijn tegels met een goede grip en waterbestendigheid essentieel. Kleine tegels kunnen een betere grip bieden door meer voegen om op te staan, terwijl grote tegels minder voegen hebben en daardoor makkelijker schoon te maken zijn.

Daarnaast kunnen grote tegels een rustige uitstraling geven doordat er minder voegen zichtbaar zijn, terwijl kleine tegels een speels patroon kunnen creëren. Bedenk daarom goed welke eigenschappen voor jouw badkamer het belangrijkst zijn en stem de grootte van de tegels hierop af.

Enkele tips bij het kiezen van badkamertegels

Om je te helpen bij het kiezen van de juiste grootte badkamertegels, hebben we nog enkele handige tips op een rijtje gezet:

  • Bedenk goed welke uitstraling je wilt bereiken en kies de tegels die hierbij passen.
  • Neem de grootte van de ruimte in overweging en kies tegels die hierbij in verhouding zijn.
  • Denk na over de functionaliteit van de tegels en kies op basis hiervan de juiste grootte.
  • Maak gebruik van tegelstalen om een goed beeld te krijgen van hoe de tegels er in jouw badkamer uit zullen zien.
  • Vergeet niet om ook de vloer mee te nemen in je overwegingen en kies tegels die hiermee samenwerken.

Conclusie

Het kiezen van de juiste grootte badkamertegels is een belangrijke stap bij het creëren van de perfecte badkamer. Door rekening te houden met de grootte van de ruimte, de stijl van de badkamer en de functionaliteit van de tegels, kun je een weloverwogen keuze maken. Met de juiste tegels kun je de badkamer omtoveren tot een stijlvolle en functionele ruimte waar je optimaal van kunt genieten.