Het installeren van zwevende planken

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Het installeren van zwevende planken

Het installeren van zwevende planken is een geweldige manier om extra opslagruimte toe te voegen aan elke kamer in huis. Of je nu boeken, decoratieve items of keukengerei wilt tentoonstellen, zwevende planken kunnen een stijlvolle en functionele oplossing bieden. Het proces van het installeren van zwevende planken is vrij eenvoudig en kan in slechts een paar stappen worden voltooid. In dit artikel zullen we de stappen bespreken die nodig zijn om zwevende planken in je huis te installeren.

Materialen die nodig zijn

Voordat je begint met het installeren van zwevende planken, moet je ervoor zorgen dat je alle benodigde materialen bij de hand hebt. Deze materialen kunnen zijn:

 • Waterpas
 • Boor
 • Ankers en schroeven
 • Planken
 • Stud finder
 • Potlood
 • Meetlint

Stappen voor installatie

Hier zijn de stappen die je moet volgen om zwevende planken te installeren:

 1. Bepaal de locatie van de planken: Voordat je begint met boren, moet je beslissen waar je de zwevende planken wilt bevestigen. Gebruik de waterpas en het potlood om de locatie van de planken te markeren.
 2. Vind de noppen: Gebruik een stud finder om te bepalen waar de noppen zich bevinden in de muur. Dit zal je helpen om de planken stevig aan de muur te bevestigen.
 3. Boor gaten: Met behulp van de boor, maak gaten in de gemarkeerde locaties op de muur. Zorg ervoor dat de gaten groot genoeg zijn om de ankers te kunnen plaatsen.
 4. Plaats de ankers: Plaats de ankers in de geboorde gaten en schroef ze stevig vast in de muur.
 5. Bevestig de planken: Nadat de ankers zijn geplaatst, bevestig je de zwevende planken op de juiste locatie. Zorg ervoor dat de planken waterpas zijn.

Met deze stappen kun je snel en gemakkelijk zwevende planken installeren in elke ruimte van je huis. Of je nu een beginnende klusser bent of een doorgewinterde doe-het-zelver, zwevende planken kunnen een leuke en functionele toevoeging zijn aan elke kamer.

Voordelen van zwevende planken

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het installeren van zwevende planken in huis. Enkele van deze voordelen zijn:

 • Ruimtebesparing: Zwevende planken nemen geen vloerruimte in beslag en kunnen daarom een effectieve manier zijn om extra opslagruimte toe te voegen aan een kamer.
 • Stijlvol: Zwevende planken hebben een strak en modern uiterlijk dat bij vrijwel elk interieurontwerp past.
 • Eenvoudig te installeren: Zoals eerder vermeld, is het installatieproces voor zwevende planken vrij eenvoudig en kan in korte tijd worden voltooid.
 • Aanpasbaar: Zwevende planken zijn verkrijgbaar in verschillende materialen en afmetingen, waardoor je ze kunt aanpassen aan je specifieke behoeften en voorkeuren.

Conclusie

Het installeren van zwevende planken is een leuke en functionele manier om extra opslagruimte toe te voegen aan elke kamer in huis. Met de juiste materialen en een beetje inspanning kun je snel en gemakkelijk zwevende planken installeren. Of je nu een beginner of een ervaren klusser bent, zwevende planken kunnen een geweldige toevoeging zijn aan je huis en je helpen om je spullen georganiseerd en tentoongesteld te houden. Hopelijk heb je na het lezen van dit artikel een beter begrip van het installatieproces voor zwevende planken en ben je klaar om aan de slag te gaan met je eigen installatieproject.