Het instellen van routines met slimme assistenten

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Het instellen van routines met slimme assistenten

Met de opkomst van slimme assistenten zoals Google Assistent, Amazon Alexa en Apple’s Siri, wordt het steeds gemakkelijker om je dagelijkse taken te automatiseren. Een van de handigste functies van deze assistenten is het instellen van routines, waarmee je meerdere acties met één opdracht kunt uitvoeren. In dit artikel zullen we bespreken hoe je routines kunt instellen met deze slimme assistenten en hoe ze je dagelijkse leven kunnen vereenvoudigen.

Google Assistent

Om een routine in te stellen met de Google Assistent, volg je deze stappen:

 1. Open de Google Assistent-app op je smartphone of tablet.
 2. Tik op je profielfoto en ga naar ‘Instellingen’.
 3. Scrol omlaag naar ‘Routines’ en tik op ‘Een nieuwe routine maken’.
 4. Voeg de gewenste acties toe, zoals het inschakelen van slimme verlichting, het afspelen van muziek of het ontvangen van het weerbericht.
 5. Geef de routine een naam en selecteer een triggerwoord om de routine te activeren, zoals “Goedemorgen” of “Bedtijd”.
 6. Sla de routine op en test het door het triggerwoord te zeggen tegen de Google Assistent.

Amazon Alexa

Met Amazon Alexa kun je ook eenvoudig routines instellen om je dagelijkse taken te stroomlijnen. Volg deze stappen om een routine in te stellen met Alexa:

 1. Open de Alexa-app op je smartphone of tablet.
 2. Tik op het menu en ga naar ‘Routines’.
 3. Tik op ‘Nieuwe routine’ en voeg de gewenste acties toe, zoals het aanzetten van de koffiemachine, het dimmen van de lampen of het afspelen van het nieuws.
 4. Geef de routine een naam en selecteer een trigger, zoals het zeggen van een specifieke opdracht of het activeren op een bepaald tijdstip.
 5. Sla de routine op en test het door de trigger opdracht uit te voeren binnen gehoorafstand van de Amazon Echo.

Apple’s Siri

Hoewel Siri niet zo geavanceerd is als Google Assistent en Alexa als het gaat om routines, kun je met de Shortcuts-app toch een vorm van automatisering bereiken. Volg deze stappen om een routine in te stellen met Siri:

 1. Open de Shortcuts-app op je iPhone of iPad.
 2. Tik op ‘Maak een nieuwe shortcut’ en voeg de gewenste acties toe, zoals het versturen van een bericht, het starten van een timer of het tonen van je favoriete foto.
 3. Geef de shortcut een naam en stel een trigger in, zoals het uitspreken van een bepaalde zin of het activeren op een bepaalde locatie.
 4. Sla de shortcut op en test het door de trigger uit te voeren via Siri.

Met deze stappen kun je eenvoudig routines instellen met slimme assistenten, waardoor je tijd en moeite bespaart bij het uitvoeren van dagelijkse taken. Of je nu je ochtendroutine wilt automatiseren, je huis wilt voorbereiden op je thuiskomst of gewoon wat gemakkelijker door je dag wilt navigeren, routines kunnen een waardevolle toevoeging zijn aan je slimme woning.

Conclusie

Het instellen van routines met slimme assistenten kan je leven aanzienlijk vereenvoudigen. Of je nu gebruik maakt van Google Assistent, Amazon Alexa of Apple’s Siri, het automatiseren van dagelijkse taken is nog nooit zo eenvoudig geweest. Door het volgen van de bovengenoemde stappen kun je jouw eigen routines instellen en genieten van het gemak en de efficiëntie die ze bieden. Dus waar wacht je nog op? Ga aan de slag en maak je leven een stukje makkelijker met slimme assistenten en routines!